Mint, ahogyan már többször írtam a vacsoránk sose legyen túl nehéz, főleg nem szénhidrátdús.
Egyik legmérvadóbb ok, hogy a szervezet az éjszakai órákban méregtelenít és ezt a folyamatot kell támogatnunk. Ezt fontos lenne annak is betartania aki fogyni szeretne, vagy nem szeretne hízni!
A napi nyers salátánkat időzíthetjük a vacsorára valami növényi fehérjével és így laktató és kielégítő lesz a saláta vacsoránk! Tökéletes növényi fehérjék: gabona alapú a szejtán, szója sajt: tofu, vagy bármelyik hüvelyes.
Mivel volt pár szelet kész szejtánom amelyeket a héten készítettem, délután bepácoltam őket egy fűszeres pácba és estére isteni lakoma lett belőle:)
Hozzávalók
4 db natúr szejtán szelet ( kb. 150 g )
4 vékonyra szelt növényi sajt ( készen vásárolt növényi sajt, bioboltokban kapható!)
Pác:
6 evőkanál olíva olaj
2 cikk préselt fokhagyma
3 evőkanál bio szójaszósz ( Olyan szója szószt válasszunk amelyik nem tartalmaz E-et és tartósítószert!)
2 kávéskanál bio dioni mustár
csipet fekete örőlt bors
Saláta:
néhány levél római saláta
vegyes csíra
2 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
1 db kápia paprika
1/2 db lilahagyma
Saláta Dresszing:
olíva olaj
1/2 citrom leve
pár csepp szója szósz
Sütés előtt néhány órával a hozzávalókból elkészítjük a páct és a szejtán szeleteket megfürdetjük benne.
Én nem sóztam még plusszba, mivel a mustár és eleve a szója szósz sós.
Alúfóliával letakarjuk és a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a salátát. Salátaleveleket apró darabokra tépjük a többi zöldséget pedig daraboljuk. Fogyasztás előtt öntjük csak le a dresszinggel!
Fogyasztás előtt egy teflonedényt felforrósítunk és a szejtánszeleteket hirtelen megsütjük. Majd a növényi sajtot a tetejére olvasztjuk.
Salátával tálaljuk!
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon