Fittanyuka
2013. április 24., szerda
Szedres Csokoládé fagylalt
Egyre melegebb az idő, a gyerekek ( és a felnőttek is) egyre többször emlegetik a fagyit, legalábbis nálunk szinte napi téma mostanában:). Megszokhattátok tőlem, hogy olyan fagyi recepteket írok, amelyekhez nem szükséges fagylalt gép. Nekem nincsen és egyenlőre nemis tervezek ilyesmit vásárolni.
Ezek a fagylaltok átmenetek a fagylalt és a pohárkrémek között, azonnal fogyaszthatóak és finomak.
A fagyasztást leszámítva nyersek, vagyis élettanilag sokkal jobbak a főzött, cukrozott fagyiknál. Továbbá teljesen vegán és adalékmentes.
Ami a legfontosabb, hogy a fagyi utáni vágyunkat tökéletesen kielégítik!
Hozzávalók:
1 maréknyi fagyasztott szeder / fő
1 evőkanál, magas kakaótartalmú, bio kakaópor / fő
1 evőkanál méz, vagy xilit, vagy kókusz cukor / fő, vagy 1 kk stevia por / fő
2 evőkanál növényi tejszín / fő - kókusz tejszínt ajánlok hozzá
1 evőkanál kesúdió őrlemény , vagy mandula liszt / fő
késhegynyi bourbon vanília
1 kk citromlé / fő
Magas kakaótartalmú étcsokoládé darabok, forgács és egész szeder a díszítéshez.
A kókusz tejszínt a kesúdió vagy mandulaliszttel krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a szedret és a kakaóport és együtt még egyszer, alaposan összeturmixoljuk. Addig turmixoljuk amíg krémes állagú nem lesz.
Egy fagyis pohárban lerakunk egy sor szedret, egy adag fagylaltot, megszórjuk étcsokoládéval és így rakjuk tovább, amíg tele nem lesz. Azonnal fogyasztjuk!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)