Fittanyuka

Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!
2010. december 25., szombat
Karácsonyi menü - Aszalt paradicsomos szejtántekercs rétes tésztában
Nálunk szenteste ez volt a főétel zöld salátával és zöldséges muffinnal.
Hozzávalók:
200 g szejtánliszt
1 teáskanál vegamix
1,5 dl víz
1 db kisebb cukkini
1 fej vöröshagyma
pár szem aszalt paradicsom beáztatva
borsikafű
fekete őrölt bors
1 kávéskanálnyi himalaya só
2 cikk fokhagyma
2 evőkanálnyi kukorica keményítő
200 ml növényi tejszín
70 g bio, nem hidrogénezett margarin
120 g rétestészta
A szejtánlisztet összekeverjük a vegamixel és felöntjük az 1,5 dl vízzel, alaposan összegyúrjuk, kis cipót formálunk belőle, majd lobogó, enyhén sós vízben 25 percig főzzük.
Miután kihűlt húsdarálón ledaráljuk.
A felkockázott cukkinit és az apróra vágott hagymát kevés margarinon félpuhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a borsikafűvel. Hozzáadjuk a darált szejtánt és együtt pirítjuk 1-2 percig.
A kukorica keményítőt simára keverjük a növényi tejszínnel és hozzáadjuk a cukkinis szejtánhoz.
Állandó keverés mellett besűrítjük a tejszínnel. Az előre vízben beáztatott aszalt paradicsomot felvágjuk és hozzáadjuk a raguhoz. Végén a préselt fokhagymával ízesítjük.
A réteslapokat tiszta konyharuhán kiterítjük és a szélétől kb. 5 cm-re halmozzuk a ragut. A felső széleit behajtjuk és mint egy rétest a konyharuha segítségével feltekerjük. Kiolajozott hosszú sütőbe tesszük. A tetejére margarin darabokat teszünk és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Melegen a legfinomabb, szeletelve salátával vagy más körettel tálaljuk.
Karácsonyi menü - Gesztenye-krémleves rumos mazsolával
Ez volt az ünnepi vacsora kedvence. Pedig ezzel a fogással dolgoztam a legkevesebbet. Melegen isteni leves, ma már hidegen desszertként ettük. Az idei karácsony és az azt megelőző advent slágere volt nálam a gesztenye. (lásd.: gesztenyés csók )
Hozzávalók:
(4 fő részére)
8 dl növényi tej
1 tasak bio vaníliás puding por
3 evőkanál xilit
25 dkg natúr, cukormentes gesztenye massza
1/2 kávéskanálnyi Bourbon vanília
1/2 dl rum
10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, és a pudingport a xilittel együtt simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, hozzáadjuk a reszelt gesztenyemasszát, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vaníliát, majd botmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával ( legjobb, ha előző naptól érleljük) megszórva hidegen, vagy melegen tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)