Egzotikusan hangzik a recept elnevezése, viszont ízhatásában, talán a füstölt íz és a kissé pirított kókuszchipsz miatt: fűszeres, nekem inkább jellegzetes " magyaros" íze volt.
Amint a lenti fotók is mutatják, finom hidegen, melegen.
Frissen, fogyaszthatjuk meleg pitába töltve, friss zöldségekkel, hidegen, akár másnap, pedig saláta feltétként. Ez a megoldás, finom saláta - vacsora tipp.
Hozzávalók:
300 g füstölt tofu
2 evőkanál kókuszolaj
1 szál "új" fokhagyma
1 evőkanál szója vagy tamari szósz
maréknyi kókuszchipsz
Friss zöldségek
Öntet: 200 ml szója joghurt vagy növényi tejszín,
csipet himalaya só
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
3 evőkanál natúr paradicsom szósz, vagy 1 db nyers turmixolt paradicsom
1 kávéskanál szárított bazsalikom
Összekeverjük a hozzávalókat.
A tofut kockákra vágjuk, fokhagymát felaprítjuk és a wokban felhevített kókuszolajon, állandó keverés mellett a kókusz chipsszel együtt megpirítjuk.
Végén hozzáadjuk a tamari vagy szója szószt.
Friss salátával, a meleg pitával, öntettel tálaljuk.
Csatlakozz a fittanyuka közösséghez a a facebookon!