Fittanyuka
2010. február 23., kedd
Tavaszi méregtelenítés
Vegán "kolbászos rántotta"
Íme gyors vacsoránk amely ízeiben a nagymamám "paraszt reggeliét" juttatja eszembe, mindez tojás és hús nélkűl! Elkészítése roppant egyszerű és gyors, kb. annyira , mint a hagyományos rántotta. Nekünk nagyon ízlett, próbáljátok ki:)!
Hozzávalók: ( 3 főre)
300 g natúr tofu
1 szál újhagyma
2 evőkanál olíva olaj
késhegynyi tengeri só
örőlt bors
1-2 szál friss petrezselyem zöldje
1-2 evőkanálnyi növényi tejszín
1/4 szál paprikás gabona kolbász
késhegynyi kurkuma
A tofut sajtreszelőn lereszeljük és sózzuk, borsózzuk, fűszerezzük a kurkumával, hozzákeverjük a növényi tejszínt.
A felaprított újhagymát a felhevített olajon "megfuttatjuk", majd rádobjuk a darabolt, szeletelt gabona kolbászt. 1-2 perc keverés után a tofut is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetjük amíg a massza "összeáll".
Amikor elkészűlt megszórjuk a friss petrezselyem zölddel.
Friss salátával fogyasszuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)