![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUey0p_h2Nsw8U6ZVNG-yT6dqSvpzMPjwXKvNosWwGbRyH4Zm2vUpzMTIYVcWIBYiAw51mHpcN_-_K6k90RznmK2SRNhBZUkoUyIm3pjkwmNPK0vlbn5My3Ut1KEvwljFP5HeyEKcCWME/s640/gastro+039.jpg)
Szejtánt úgy kezeljük, mintha hús lenne, végülis az, csak ép nem állati, hanem búza hús. Magas a fehérje tartalma ( Kb. 70%) ehez mérten társíthatjuk más ételekkel. Vacsorára ideális társítás nyers zöldségekkel, salátával.
Hozzávalók:
kb.200 g kész szejtán
2 evőkanál olíva olaj
2 cikk fokhagyma
1 kávéskanál majoránna
só, bors
girosz fűszerkeverék ( én az arabnál vásárolom, eredeti fűszerekből készül, mindenféle adalékoktól mentes, Ez adja meg igazán azt a jellegzetes girosz ízt.)
Úgy járunk el, mintha csirke mell csíkokat pirítanánk.
Fel csíkozzuk a szejtánt és kevés olíva olajon megpirítjuk a fel aprított fokhagymát, majd rá dobjuk a szejtán csíkokat, közben fűszerezzük, addig pirítjuk amíg minden oldaluk megpirult.
Nyers salátával, olíva bogyóval tálaljuk.