Nagyon szeretem nyáron a vitamin, - enzim dús, hideg leveseket telis-tele friss zöldségekkel. Nemcsak vitaminokkal, nyomelemekkel töltik fel szervezetünket, hanem kiváló bázikus ételek, a nyers zöldségek, pedig méregtelenítik, -hűtik a májat, főleg ha esszenciális olajokkal is gazdagítjuk őket!
Előnyük még ezeknek a leveseknek az egészség mellett, hogy gyorsan elkészíthetőek és azonnal tálalhatóak, vendégkínálónak, akár grillpartin is tálalhatjuk őket.
Az idei nyár két nagy kedvenc leves receptemet osztom meg veletek:
Életmód Tipp: Ha ezeket a leveseket uzsonnára fogyasztjátok, vagy vacsorára és mellé már nem fogyasztotok mást, kellőképpen méregteleníteni fog a szervezet, mert erősen lúgosító, hidratáló hatásúak, így jó pár kilogrammtól megszabadulhattok!
Olyan két természetes 100%-ban természetes, csakis kizárólag növényi összetevőkből álló, adalékmentes wellness levesport választottam alapnak amelyeknek a kellemes íz mellett magas a növényi fehérjetartalma és rosttartalma és speciális szárítási eljárással készültek, hogy a bennük lévő zöldségek megőrizzék vitamin,-ásványianyag tartalmukat.
Nekem ezek a levesporok olyanok, mint egy természetes leveskocka, a többi a fantáziámra van bízva.
Rengeteg friss zöldséggel, hidegen sajtolt, esszenciális olajokkal teszem "élővé" őket és a variálhatósági lehetőség szinte végtelen.
Hideg Bazsalikomos - Gaspacho leves
Hozzávalók: 2 főre
4 friss paradicsom
3 cikk fokhagyma
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
4 evőkanál Wellness bazsalikomos paradicsom levespor
1-2 kk himalaya só
pár levél friss bazsalikom
késhegynyi őrölt zöld, vagy fekete bors
1/2 citrom leve
550 ml víz
4-5 db jégkocka
Feltét: 1/2 db kígyó uborka lehéjazva, hasábokra vágva
1 db kaliforniai paprika felkockázva
1/2 db lilahagyma kockára vágva
friss bazsalikom felaprítva
1 db paradicsom felkockázva
Tálaláskor tehetünk mellé pirított tönköly-élesztőmentes kenyeret, melyet megcsorgatunk hidegensajtolt olíva olajjal.
A paradicsomokat keresztben bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk 1 percre, majd miután kihűltek lehéjazzuk őket, feldaraboljuk és a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. A gazdag feltéttel tálaljuk.
Avokádós - Spárgakrémleves
Hozzávalók: 2 főre
1 db avokádó lehéjazva, kimagozva
1/2 citrom leve
250 ml kókusz tejszín
1 cikk fokhagyma
friss petrezselyemzöldje vagy friss kapor
4 evőkanál Wellness spárgakrém levespor
1 kk himalaya só
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj vagy tökmagolaj
4-5 db jégkocka
Az alapanyagokat alaposan, krémesre összeturmixoljuk.
Feltét: Friss kapor, szeletelt uborka, szezámmag vagy tökmaggal megszórjuk. A leves tetejére csorgathatjuk a tökmag vagy olíva olajat.
Részletes információ kérés, kedvezményes vásárlási lehetőség a wellness levesporokkal kapcsolatosan: fittanyuka@gmail.com