"Nagylányom" a fagyizós szakaszba lépett, lépten nyomon fagyizna!
Ez gondolom abból fakad, hogy a városban sétálva minden második ember a kezében fagyit szorongat.
Egyszer - kétszer elcsábultunk és vettem neki 1-2 gombóccal.
Viszont amikor láttam, hogy az étel festéktől még jó pár óra múlva is színes volt a nyelve, a cukorról és a többiről már nemis beszélek, akkor elhatároztam, hogy kitalálok valamit, hogy a fagyizás élményét ne vegyem el tőle, viszont valami kevésbé káros nyalánksággal kényeztessem.
("Mi van az eper fagyiban?" posztom a fittanyukatippek blogomon érdekes olvasmány).
Anyukám angliai utazásából hazatérvén meglepett minket egy igen jópofa dologgal, amit sajnos itthon még nem láttam!
Szilikon formák amelyben mókás arcú figurák önthetőek ki fagyiból. Egyszerre három készíthető! Praktikus, egyszerű mert nem szükséges hozzá fagyi gép és viszonylag gyorsan elkészül.
(A szemek is a pálcika részei.:)
Már említettem, hogy mivel eper dömping van nálunk, (habár ezt a nagyon jó tisztító hatású gyümölcsöt is célszerűbb magában, vagy kúraként fogyasztani ), ezért a fagyi is ebből készült.
Hozzávalók:
500 g friss eper
250 ml natúr kókusz tejszín
1 evőkanál méz vagy xilit édesítő
késhegynyi fahéj vagy kevés friss vagy szárított gyömbér ( erjedésgátló fűszerek!)
Az epret miután megmostuk és tisztítottuk összeturmixoljuk a hozzávalókkal és a masszát beleöntjük a szilikon formákba, majd kb. 3 óra hosszára a fagyasztóba tesszük.
Tipp: gyümölcs darabokat is tehetünk bele, vagy aprított ( pirított) mogyorót, mandulát szórhatunk a szilikon forma aljára, majd erre öntjük a masszát és a tetejét ismét megszórjuk, így körben mogyoró darabkák lesznek rajta.
Fogyasztáskor az állaga igazán krémes, nem víz ízű, semmivel sem rosszabb a hagyományos fagyinál.
Ha tejszínesebb ízt szeretnénk akkor tehetünk bele több növényi tejszínt.