Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 17., hétfő

Erdélyi csorba - leves



Hozzávalók: ( 4 fő részére)

1-2 szál répa

1 -2szál gyökér

1 db kisebb zeller gumó

1 db közepes fej hagyma

1 db közepes padlizsán

2 db közepes paradicsom

kevés zöldbab, vagy zöldborsó

2 evőkanál olíva olaj

2,5 l víz


Fűszerek:

2 evőkanál vega zöldségmix

2-3 levél lestyán, vagy tárkony

1 citrom leve


A zöldségeket felkockázzuk, először a hagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk, majd a többi zöldséget is, (kivéve a padlizsánt) kb. 5 percig együtt pároljuk.

Megszórjuk a vega mixel és a hozzá adott vízzel együtt addig főzzük amíg felforr , beletesszük a padlizsánt és még kb. 10 percig főzzük.

A végén a citrommal savanyítjuk és a felaprított lestyánnal, vagy tárkonnyal szórjuk meg.
Lágyabbá, krémesebbé tehetjük, ha 3-4 evőkanál nem hidrogénezett növényi tejszínt külön elkeverünk kevés levessel egy pohárban és ezt hozzáöntjük a nagyobb adaghoz.

Nincsenek megjegyzések: