Ez a a töltött paradicsom volt a tegnapi vacsorám, viszont készítettem már előételnek is! Tulajdonképpen a fűszereket kedvünkre variálhatjuk. Mivel most nálam sláger a római kömény, azt használtam fűszerezésül.
Hozzávalók:
4-5 db közepes nagyságú paradicsom
4 evőkanál darált dió ( lehet mandulával, kesudióval, napraforgó, szezámmaggal elkészíteni)
4 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
2-3 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál növényi tejszín ( szója, rizs, vagy zab tejszín)
1/2 kávéskanál só
késhegynyi őrölt római kömény
kevés víz ( 0,5 dl)
A megmosott paradicsomok " kalapját" levágjuk, közepüket kikanalazzuk.
A turmix , vagy keverő gépbe tesszük a hozzávalókat, a paradicsomok kivájt belsejét is, ha szükséges öntünk hozzá 0,5 dl vizet és homogén krémmé turmixoljuk. A krémet visszatöltjük a paradicsomokba és én dió béllel, olíva bogyóval díszítettem, végén még öntöttem a tetejükre kevéske növényi tejszínt. Saláta mellé kiválló fogás, magas a növényi fehérje és esszenciális zsírtartalma.
1 megjegyzés:
Szia!Nagyon jó ez az oldal és érdekel majd az új blogod is!További sok sikert és írogatást!Boldog Új Évet!Gabi(e-mail címem:grodno78@yahoo.co.uk)
Megjegyzés küldése