A hagyma nagyon egészséges zöldség, telis tele van szerves sókkal és ásványokkal, a leggazdagabb a szerves nátrium tartalma. Erős tisztító, nyákoldó hatása ismert, ez a tulajdonsága leginkább nyersen a legerősebb.
A leves elkészítése egyszerű és a feltéteket kedvünk szerint variálhatjuk.
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
1/2 evőkanál himalaya só
3 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál zabliszt vagy tönkölyliszt
késhegynyi őrölt fekete bors
késhegynyi őrölt piros paprika
1.5 l víz
Tetetjére: Pirított kenyérkockák, vagy reszelt növényi sajt.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olíva olajon a sóval együtt üvegesre pároljuk.
Majd amikor megpuhult, levesszük a tűzről és rászorjuk a lisztet, pirospaprikát, fekete borst és elkeverjük. Óvatosan felöntjük a vízzel és vissza tesszük főnni. Amikor felforrt, akkor tulajdonképpen készen is van! Picit hűlni hagyjuk és botmixerrel összemixereljük.
Legfinomabb nekem reszelt növényi sajttal, vagy pirított kenyérkockákkal.
1 megjegyzés:
Nagyon finom!! En mondjuk tobbfele hagymaval csinaltam es borsbol es pirospaprikabol picit tobbet tettem bele, de ez mar egyeni izles kerdese... Koszi szepen a receptet! :-)
Megjegyzés küldése