Érdemes elolvasni, hogy mennyi vegyi anyagot és milyen VEGYSZEREKET tesznek az élelmiszereinkbe és itt a SZEREN van a hangsúly! Holott az élelemnek TÁPLÁLÉKNAK kellenne lennie, nem egy SZERNEK!
A megoldás : vissza kell térni a természetes ételekhez, alapanyagokhoz. És ha ez nem megy 100%-osan, mindig elolvasni a dobozon, az összetételt, habár igyekeznek minél apróbb betűkkel ezt feltüntetni, holott kiabálnia kellenne ezeknek a számoknak a CSOMAGOLÁSRÓLl!!
Szépen fogalmazva: nem egyből, hanem apránként mérgeznek (minket) kis dózisokban. Tény, hogy akárhogy is igyekszünk nehéz elkerülni a méreganyagok, nehézfémek, klór , stb. bejutását a szervezetünkbe, viszont erre a célra vannak "kitalálva" a méregtelenítő kúrák, amelyeket bizonyos időközönként mondhatni létfontosságú elvégeznünk!!
4 megjegyzés:
Nekem az meglepő hogy mennyi mindenbe tesznek cukrot... Olaszos tésztaöntettől kezdve, reszelt tormán keresztül, zöldfűszeres-olajos fokhagymáig rengeteg dologban találtam cukrot az összetevők között, és ezekben szerintem semmi keresnivalója.
A cukron kívűl fölöslegesen sok sót tesznek az élelmiszereinkbe. A három fehér méreg: Fehérített cukor, fehér liszt és a só! És még ezek után jönnek az E sorszámmal jelölt szerek!Tartósítószerek, állagjavítók, színezékek stb. Sajnos a szervezet ezekkel a szervetlen anyagokkal nem tud mit kezdeni....:(
szia, most talaltam ra a blogodra es teljesen egyetertek a mergekkel kapcsolatban. engem is nap,mint nap foglalkoztatnak ezek, foleg miota anya lettem. vezetek egy blogot egeszseges(vega) gyermeketkekrol is(http://csemeteledel.blogspot.com), ha erdekel bekukkanthatsz, es utolagos engedelmeddel kilinkeltelek a bloglistara:) szep napot!
Csak akkor tudod ezeket a vegyszereket kivédeni, hogy ha lehet, nem veszel dobozba zárt termékeket. Mindent alapanyagból készítesz, sokkal több idő, de megéri.
Megjegyzés küldése