Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. április 3., szombat

Húsvéti készülődés - Tofu Sajt torta

Az egész napom mindezidáig főzéssel sütéssel telt. Gondoltam megosztom veletek a húsvéti készülődős receptjeimet, hátha valaki még kedvet kap valamelyikhez és gyorsan elkészíti. Úgy döntöttem, hogy nem lesz nagy főétkezés az Ünnep alatt, hanem inkább úgynevezett svédasztal lesz ahol mindenki kiszolgálhatja magát, és így a holnapi napot inkább kirándulással, sétával töltjük, akár magunkkal is vihetünk pár falatot a szabadba.

Ezt a receptet egy női újságban láttam, egy 2003-as tavaszi  kiadásban, természetesen sajtból és sajtkrémből készítették, én tofuból "álmodtam meg", gyorsan fejben megreformáltam a receptet és őszintén csak reméltem, hogy sikerülni fog, de sikerült és tulajdonképpen rém egyszerű!


Hozzávalók:

2 zacskó  ( 2x300 g) natúr tofu
3 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál tengeri só
1/2 citrom leve
1 dl szója tej
1 kis pohár szója joghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet)
1/2 kaliforniai paprika piros
1/2 kaliforniai paprika zöld
1/2 csomag mag koktél ( napraforgó, tökmag)
1 szál újhagyma

3 kávéskanál agar- agar ( növényi zselésítő anyag)
1 dl víz

Friss zöldségek a díszítéshez.
 
A tofut felkockázzuk, a zöldségeket apró kockákra vágjuk, a hagymát karikákra.
A tofut a szója joghurttal , a tejjel, citromlével,  sóval ,olíva olajjal a turmixgépben alaposan összeturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
A zöldségeket és a mag koktélt hozzákeverjük, ha szükséges még sózzuk. Az 1 dl vízhez hozzákeverjük a zselésítő agar-agart és állandó keverés mellett  felmelegítjük forrásig. Majd levesszük a tűzről tovább keverjük és hozzáöntjük a tofukrémhez. Jól összekeverjük. Egy tetszőleges formát, lehet torta forma, vagy sütő forma kibélelünk frissen tartó fóliával  és beleöntjük a krémet, elsímitjük. Majd hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára. Egy tálba kiborítjuk és lehúzzuk róla a fóliát, tetszőlegesen díszítjük friss zöldségekkel. 
Szeletelhető, viszont hűtőben tároljuk!



Nincsenek megjegyzések: