Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. július 29., csütörtök

Kókuszos - Ribizlis desszert

 
Ez egy nyers süti, ugyanis nem szükséges sütni. A savanykás ribizli csupa nyári ízeket varázsol amely kitűnően illik a  diós, édes alaphoz. Űdítően hat a savanykás, friss gyümölcs.
 
 
Hozzávalók:
 
200 g mazsola
250 g darált dió
150 g kókuszreszelék
250 ml kókusz tejszín
1 evőkanál útifűmaghéj őrlemény 
1/2 kk Bourbon vanília
100 g piros ribizli
 
A mazsolát éjszakára vaníliás vízbe áztatom. Majd kinyomkodom a víztől és turmix gépben a dióval összeturmixolom. Ezt a masszát egy üveg tál aljára egyenletesen elkenem, lenyomkodom. Legjobb ehhez egy kisebb kapcsos forma, miután összeáll, csak könnyedén szétkapcsoljuk.
A kókusz tejbe beáztatjuk a kókuszreszeléket, minimum 1 órára, majd hozzáadjuk az útifűmaghéj őrleményt. Én ezt a krémet külön nem édesítettem, mivel a diós alap elég tömény és édes a mazsolától.
Ebbe a kókuszos krémbe belekeverjük a ribizli szemeket, majd rárétegezzük a diós alapra. Tetejét szintén megszórjuk a ribizlivel. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. tehetjük a mélyhűtőbe is, de fagyáspont előtt mindenképpen vegyük ki.
Abszolút nem tartalmaz semmilyen hozzáadott édesítőt: cukrot, mézet stb. És gluténmentes, tehát egy olyan finomság amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Jól lehűtve , hidegen a legfinomabb.


Nincsenek megjegyzések: