Annyi, de annyi finom, friss zöldség van a piacon, hogy csak ötletelni kell, és megannyi lúgosító-egészséges étel készíthető belőlük.
Ez a recept is ilyen, gyors, könnyű elkészíteni, lehet főétel, de lehet vendégváró vagy egy gyors snake is.
Mondhatnám azt is, hogy készítettem egy cukkini főzeléket amit betöltöttem leveles tésztába, aztán kisütöttem. Tulajdonképpen leegyszerűsítve ez is történt:)
Hozzávalók:
3-4 zsenge cukkini
200 ml növényi tejszín
1 evőkanálnyi kókusz olaj
1 cikk fokhagyma
2 szál újhagyma
késhegynyi zöld bors
1 kávéskanálnyi himalaya só
1 evőkanál kukorica keményítő
1/2 citrom leve
1 csomag kész leveles tészta. (Én a piszke öko pékség leveles tésztáját használom általában, ha kész termékről van szó. Tej,-tojás mentes és teljesőrlésű tönkölyből készül.)
1-2 evőkanálnyi bio margarin
A cukkiniket nagy reszelőn lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk és mindkettőt a kókusz olajon pár percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Nem szükséges sok idő, csupán 4-5 perc, mert zsenge, gyorsan puhul.
A tejszínt külön kikeverjük csomómentesre a keményítővel, préselt fokhagymával és hozzáadjuk a cukkinihez. Besűrítjük és készen is vagyunk. Utólag savanyítjuk kevés citromlével.
A leveles tésztát kicsomagoljuk és a leveleit egyenként ecset segítségével megkenjük olvasztott, bio margarinnal.
Derelye vágóval egyenlő négyzetekre osztjuk. A közepükre kb. egy evőkanálnyi tejszínes cukkinit halmozunk és batyut csomagolunk belőlük.
Én a batyu szárát egy vastagabb cérnával összekötöttem, hogy ne nyíljanak szét.
A maradék margarinnal megkenjük a batyuk tetejét is és sütőlapra helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 10-15 percig sütjük. Ha picit hűlt, levágjuk a batyuk száráról a cérnát. Főételként friss salátával tálaljuk!
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése