Ez a kölessel gazdagított étel, nagyon finom, laktató és mindez úgy, hogy karcsúsító-lúgosító fogás is egyben.
Sok zöldséggel készítjük és igazából a zöldségek fajtája nincs megkötve és korlátozva, szinte bármelyik zöldséggel készíthetjük, idény szerint.
Hozzávalók:
(4 fő részére)
1-2 db közepes cukkini
1 db padlizsán
pár szem koktél paradicsom
100 g zöld spárga
2-3 szál újhagyma
2-3 cikk fokhagyma
kókusz olaj
1 kk himalaya só
kakukkfű
250 ml növényi tejszín
200 g köles
1 db bio zöldségleves kocka
növényi sajt a tetejére
A kölest alaposan megmossuk, majd 3szoros mennyiségű vízben a leveskockával együtt puhára főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk és kókusz olajjal kikent tepsire halmozzuk, összekeverjük.
Sózzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, lefóliázzuk és előmelegített sütőben 180 C fokon előpároljuk.
A tejszínt összekeverjük a préselt fokhagymával, sózzuk még ha szükséges.
Miután kissé megpuhultak a zöldségek, hozzákeverjük a kifőtt kölest, leöntjük a tejszínnel, tetejére vékony szeletekben olvadó, növényi sajtot szeletelünk és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, amíg összesül.
Ha elkészült nyers salátával tálaljuk amelyhez a dresszing a következő:
3 evőkanál hidegen sajtolt pödör dió olaj
4 evőkanál friss citromlé
1/2 kk himalaya só
Ezeket az összetevőket egy befőttes üvegben, lezárva alaposan összerázzuk és ráöntjük a salátánkra.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
3 megjegyzés:
Hű, milyen jó ötlet! Nagyon finom lehet!!
Ez tényleg nagyon finom, én is sokszor készítek vegyes, tepsis zöldséget, igaz eddig "köret" nélkül ettük (de a köles jó ötlet!)
Tapasztalatom szerint a cukkinit nem érdemes a többi zöldséggel együtt kezdeni sütni, mert mire a többi elkészül, addigra a cukkini rommá puhul. Jobb később hozzájuk tenni, akkor harapható lesz.
Juci
Juci, jó ötlet és köszönjük a tippet!
Megjegyzés küldése