Fittanyuka
2012. december 21., péntek
Zelleres krumplikrokett
Az ünnepi menüt fontolgatom, miközben a tennivalóimat végzem. Egyre kevesebb idő jut ilyesmire, de fontosnak tartom, hogy előre megkomponáljuk az ünnepi fogásokat, dolgozzunk előre, hogy az ünnepek a pihenéssel és a családdal teljen, ne a konyhában töltsük ezeket az értékes pillanatokat:). Holnap jövök egy kis kollázzsal, azokkal az ételekkel, receptekkel amelyeket elkészítek és amelyekre csak úgy " rájárunk" az Ünnepek alatt. Elöljáróban megosztom veletek ezt a krokett receptet, amelyet elkészíthettek köretnek, vagy hidegen is fogyaszthattok saláták, fasírtok mellé.
Hozzávalók ( kb. 10 - 15 darab):
250 g főtt krumpli
250 g főtt zeller
1 evőkanál kókusz olaj felmelegítve
1 kk himalaya só
1 kk nem csípős curry
1 evőkanál kukorica keményítő
szezám mag
A krumplit és a zellert a fűszerekkel az olajjal kézi turmixgép segítségével összedolgozzuk, majd vizes kézzel hengereket formázunk, amelyeket meghempergetünk a szezámmagban és előmelegített sütőben 180 C fokon, sütő papírra helyezve 20 perc alatt aranybarnára sütünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése