Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. június 18., csütörtök

Sárgarépa krémleves


Ebben a melegben, valami könnyűre vágyok folyamatosan, szem ügyre vettem a zöldséges ládát a hűtőmben és megállapítottam, hogy a szokásos, saláta, paprika, paradicsom mellett a piacon vásárolt új , még zsenge sárgarépa ( amit csak magában is kitűnő el rágcsálni), egyáltalán nem fogyott , sőt már annyira üdének sem volt mondható.
Eszembe jutott nagymamám sárgarépa főzeléke friss petrezselyem zölddel ami gyermekkorom egyik nagy kedvence volt. Mindig a nagymamámnál töltött nyarakat juttatja eszembe:). Viszont újítottam és krém levesnek készítettem el. Az íz világa ugyanaz maradt.

Hozzávalók:
kb. 500 g tisztított sárgarépa
1-2 szál gyökér
2-3 db közepes újkrumpli
1 közepes fej hagyma
2 cikk fokhagyma
3 evő kanál olíva olaj
150-200 ml rizs vagy zab tejszín
1 kávéskanál só
1 kisebb csokor friss petrezselyem zöld
1,5 l víz
A zöldségeket, megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hagymával, sóval együtt az olíva olajon pár percig pároljuk.
Majd felöntjük a vízzel és lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
A felaprított petrezselyem zölddel a fokhagymával , tejszínnel , bot turmixszal krémesre turmixoljuk.
Még 2 percig kb. forraljuk, utóízesítjük ha szükséges és tálalás előtt petrezselyem zölddel szórjuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések: