Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. július 23., csütörtök

Fokhagymás girosz- szejtán, salátával


Szejtánt úgy kezeljük, mintha hús lenne, végülis az, csak ép nem állati, hanem búza hús. Magas a fehérje tartalma ( Kb. 70%) ehez mérten társíthatjuk más ételekkel. Vacsorára ideális társítás nyers zöldségekkel, salátával.


Hozzávalók:

kb.200 g kész szejtán
2 evőkanál olíva olaj
2 cikk fokhagyma
1 kávéskanál majoránna
só, bors
girosz fűszerkeverék ( én az arabnál vásárolom, eredeti fűszerekből készül, mindenféle adalékoktól mentes, Ez adja meg igazán azt a jellegzetes girosz ízt.)
Úgy járunk el, mintha csirke mell csíkokat pirítanánk.

Fel csíkozzuk a szejtánt és kevés olíva olajon megpirítjuk a fel aprított fokhagymát, majd rá dobjuk a szejtán csíkokat, közben fűszerezzük, addig pirítjuk amíg minden oldaluk megpirult.
Nyers salátával, olíva bogyóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: