Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 7., péntek

Nyári krumplileves


Anyukám szokta ezt a fajta leves főzni, ő hamis gulyás levesnek hívja, habár szerintem távol áll tőle azért nem hívtam így.
Friss majdnem új krumpliból készűl, olyanból amelyiknek még nagyon vékony a héja és zsenge, telis tele a nyár ízeivel:)
Hozzávalók:
6 szem közepes krumpli
1 nagy paradicsom
1 közepes fej vörös hagyma
1 db paprika
2-3 evőkanál olíva olaj
1.5 l víz
1 kávéskanál tengeri só
1 kávéskanál édes piros paprika
1/2 kávéskanál örölt kömény
1-2 babérlevél
leves betét: fehér tönkölylisztből készült tojásmentes "eperlevél" tészta
A zöldségeket előkészítjük: felkockázzuk a krumplit, paradicsomot, hagymát apróra vágjuk.
Az olíva olajat felhevítjük és üvegesre pároljuk a hagymát, majd beledobjuk a krumlit, paradicsomot, fűszerezzük és lefedve kb. 8 percig pároljuk.
Majd felöntjük a vízzel és kb. még egy 10 percig főzzük, addig amíg a krumpli puhára nem fő.
Ha szükséges még fűszerezzük.
Külön kevés levesben megfőzzük a tésztát. Mivel szeretjük a csípős ízeket ezér tettem bele egy késhegynyi cayenne paprikát.

Nincsenek megjegyzések: