Rizses málna, málnás rizs hidegen:) Nevezhetjük rizses málna fagyinak is....
Hozzávalók:
350 g fagyasztott málna
100 g barna rizs
500 ml rizstej
250 ml kókusztejszín
2 evőkanál méz,
vagy 1/2 kávéskanál stevia
vanília rúd
A barna rizst 1-2 órára vízbe beáztatjuk, majd leöntjük róla és a rizstejben a vanília rúddal együtt puhára főzzük. ( ha szükséges hozzáöntünk még vizet vagy tejet).
Hagyjuk kihűlni. Még jobb ha pár órával előtte vagy előző nap megfőzzük.
A málnát a mézzel ( vagy a steviával), a kókusztejszínnel együtt turmixgépben krémesre keverjük, majd hozzá keverjük a rizst. Ha szükséges még édesítjük és fagyi szedővel halmokat formálunk.
Mélyhűtőben tároljuk a maradékot, ha marad:) Nálunk nem maradt:)