Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. november 17., kedd

Vendégvárás

Hétvégén vendégeket fogadtunk. Mondhatni végig sürögtem-forogtam a napot a konyhában.
Pizza sütés volt, mert különböző krémeket kevertem  amiket mártogattunk, zöldségekkel, kukorica chipsel.

És  készítettem grissinit ami a pizzatésztából készűlt, amit most kivételesn élesztővel csináltam.
Nagyon ritkán csinálok élesztős recepteket, mondhatni egyáltalán nem eszünk élesztővel készült ételeket.
Most viszont a vendégek kedvébe akartam járni, jól sikerültek a pizzáim, ahoz képest , hogy egy tonhalasat kivéve mind vega pizzák voltak, nagy sikerük volt, mert azért picit izgultam, hogyan  fogadják majd?!


Grissini:

Mint már említettem pizzatésztából készítettem, jó önmagában is elrágcsálni, olyan, minrt egy óriási ropi:)
Kitünő mártogatni ami jelen esetben avokádó és padlizsánkrém volt.

Hozzávalók:

Külön is elkészíthetjük akkor a kövtekező adagot javaslom:

250 g teljes kiörlésű liszt
1/2 kávéskanál víz
1/2 zacskó élesztő por ( Bio,- Dm-es)
1 dl víz
3-4 evőkanál olaj
Tetejére: durva tengeri só, köménymag, szezámmag

A lisztet összekeverjük a sóval, száraz élesztővel, majd hozzáajuk az olajat, vizet és összedolgozzuk. Letakarva meleg helyen kb. fél órát kelesztjük.
Miután duplájára nőtt, kinyújtjuk és hosszú szalagokat vágunk, amelyeket összesodrunk, akár csavarhatjuk, fonhatjuk stb.
Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és tetejét lekenjük kevés olajjal és tetszés szerint megszórjuk, durva tengeri sóval, köménnyel stb.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.



Az avokádó és padlizsán krém receptek megtalálhatóak a krémek címke alatt.
Pizza receptek a mediterán ízek címke alatt találhatóak.


Nincsenek megjegyzések: