Az utóbbi időben "rákaptam" az üvegtésztára, közel nem annyira szénhidrát dús, mint a hagyományos tészta, mivel csupán növényi keményítőt tartalmaz, akár vacsorára is nyugodtan fogyasztható, főleg zöldségekkel kitűnő!
Bárhogy ízesíthető, mert semleges ízű és a főzés is csupán 2 perc:)
Hozzávalók:
1 tasak száraz üveg tészta
1/2 csomag mirelit spenót ( nyáron természetesen friss spenót levél!)
1 cikk fokhagyma
1/2 kávéskanál tengeri só
1-2 evőkanál lenmag olaj *( Magas az omega3 zsírsav tartalma!!)
1 db paradicsom
1/2 fej brokkoli
1-2 szál sárgarépa
A brokkolit apró rózsákra szedjük, a sárgarépát csíkokra vágjuk és pároló edényben roppanósra pároljuk.
A mirelit spenótot edénybe tesszük és láng fölött kiolvasszuk, majd kevés sóval és 1 cikk fokhagymával ízesítjük, ( a maradékból készíthetünk főzeléket).
Az üvegtésztát lobogó vízbe dobjuk és 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük az üvegtésztát a spenóttal, majd a párolt zöldségekkel, és a lenmag olajjal, sózzuk.
Cikkekre vágott paradicsommal tálaljuk! Nagyon könnyű és finom:)
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
2 megjegyzés:
Rizs- vagy szòjatèszta? Vagy keverèk? Zsu
Ez a tészta zöldborsó lisztet éskukorica keményítőt tartalmaz!
Megjegyzés küldése