Ez egy laktató," mindent bele" leves, magyaros ízekkel, fűszerekkel. Íze, mint a gulyás levesé, viszont az unalmas krumplit feldobtam mindenféle finom zöldséggel.
Egy hatalmas fazékkal főztem, ( kb.5l ) és egész hétvégén rájártam, ezt ettem: ebédre , vacsorára.
Az adagot a recepthez próbálom emberi mennyiségben feltenni :)
Hozzávalók:
2-3 db közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
1/2 közepes padlizsán
200 g fagyasztott zöldborsó
3 db közepes paradicsom
2 szál közepes répa
1 szál gyökér
1/2 közepes zeller
20 dkg csiperke gomba
3-4 evőkanál olíva olaj
Fűszerek:
3 evő kanál vegamix
babér levél
szemes fekete bors
1 csapott evő kanál piros őrölt édes, paprika
1 kávéskanál őrölt kömény
kb. 2 l víz
A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és mindet kisebb kockára vágunk. Az olajat felhevítjük és az apróra vágott vöröshagymát pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, megszórjuk a vegamixel, a többi fűszerrel, a piros paprikával, alaposan összekeverjük és lefedve kb.. 5-7 percig pároljuk, majd felöntjük a vízzel és lassú tűzön forralásig főzzük. Ha szükséges még forralás után főzzük pár percig ( kb.. 3-4 percig), ha nem puhultak meg kellően a zöldségek, viszont nem szabad túl főzni! Ha szükséges után fűszerezzük.
Másnap a legfinomabb, miután összeértek az ízek. Hűtő szekrényben akár 3 napig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése