Azt hittem, hogy az avokádó krémet nem lehet fokozni, de ami eddig zöld volt , az most még zöldebb lett és az ízén csakis pozitívan változtatot egy hajszálnyit!
Ehetjük pirítóssal, vagy zöldségekkel előételnek, vagy akár tésztával főfogásként, sokféleképpen variálhatjuk a tálalását.
Én a tészta imádó gyerekemnek tálaltam , ezt a félig nyers krémet, és így a brokkolit is vígan és dalolva megette!
Jó tipp szerintem anyukáknak, hacsak a gyerek nem túl válogatós, mert a spagettit szinte mindegyik lurkó szereti, ami önmagában nemis egészségtelen. Általában a szószok és feltétek azok amelyek nehezen emészthetővé, vagy éppen savasítóvá teszik a tészta ételeket, legfőképpen az állati fehérjék miatt!
Hozzávalók: 2 fő részére
1 db avokádó
1/2 kis fej brokkoli
4 evőkanál zabtejszín
1/2 citrom leve
1/2 teáskanál himalayai, vagy tengeri só
1 teáskanálnyi vegamix
3 evőkanál hidegen sajtolt lenmag vagy olíva olaj
szárított citromfű
A brokkolit rózsáira szedjük és kevés vegamixes vízben puhára pároljuk, majd lecsöpögtetjük. Az avokádót lehéjazzuk, eltávolítjuk a magját és feldaraboljuk. Majd a brokkolival és a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk.
1 megjegyzés:
Tényleg remek színe lett!
Megjegyzés küldése