Mindig a legegészségesebb azokat az ételeket: zöldség, gyümölcsöket fogyasztani amelyek éppen az adott évszakban szezonálisak és a mi környékünkön teremnek. Ilyenkor Ősz végén a telelő zöldségek kerülnek terítékre, mint pl: a sárgarépa, cékla,zeller, káposzta, torma, sütőtök stb.
Előnyük, hogy bármikor friss salátát varázsolhatunk belőlük, csupán a fantáziánkra van bízva:)
Ezzel a salátával , kissé kétkedő barátaimat szerettem volna elvarázsolni! A "varázslat" sikerült, mert az utolsó falatig elfogyott:)
Hozzávalók:
1 db közepes cékla
2 db sárgarépa
1 db közepes fej zeller
1 db közepes alma
maréknyi mosott, áztatott mazsola
3 evőkanálnyi mandula forgács
300 ml kókusz krém
3 evőkanál kukorica csíra olaj
1/2 narancs leve
1/2 narancs húsa
1/2 kávéskanálnyi örőlt fahéj
1 kávéskanálnyi méz
A megtisztított répát, zellert, almát, céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy nagy saláta tálban összekeverjük. Belevágjuk az 1/2 narancs húsát. A kókusz krémet elkeverjük a narancslével, mézzel, az olajjal, fűszerezzük a fahéjjal és nyakon öntjük a salátánkat, beleszórjuk a megmosott és pár percre beáztatott mazsolát. Alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük kb. 15 percre. Tálaláskor megszórjuk a mandula forgáccsal és üde zöld saláta leveleken tálaljuk.
2 megjegyzés:
A kokusz tejszin, kokusz krem az milyen? Te milyet hasznalsz? Tobbszor kerestem a bioboltban, de itt nincs olyan :(
Kedves Kerian:)
Megnéztem a kókuszkrémet, indonéz és telyesen natúr termék, semmi adalékot nem tartalmaz, csak simán cocuscream a neve és 250 ml, 300 Ft. Teljesen rá vagyok kattanva, mert isteni finom lesz minden vele, nemcsak az édeskés ételekbe teszem mostmár. Nálam most ez a nr 1. a növényi krémek, tejszínek között.
Megjegyzés küldése