Íme itt az egyik ilyen finomság:
Hozzávalók:
25 dkg cukormentes gesztenyepüré
1 evőkanál olaj
7,5 dkg bio, nem hidrogénezett növényi margarin
3 evőkanálnyi xilit, növényi édesítő
3 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt vagy köles liszt
késhegynyi szódabikarbóna
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és nyomózsákba töltjük a masszát. Majd sütő papírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 160 fokon 8-10 percig sütjük őket.
Tipp: A gluténérzékenyek készíthetik köles liszttel. Fogyaszthatják a candidások, tej-tojás érzékenyek, vegánok.
3 megjegyzés:
Szia.
Mindent ugyanígy csináltam és szétfolyt az egész.Szerinted miért?
Kedves Pilchard!
Ha úgyanúgy csináltad, akkor tényleg nem értem! Én fagyasztott gesztenyepüréből csináltam, amit a hütőben hagytam kiengedni, jól gyúrható volt a tészta, szinte kemény!.?.
Jó ötlet ezt a Napfényes receptet megdobni a szódabikarbónával. Én az eredetit készítettem (http://veravegakonyhaja.blogspot.com/2008/10/gesztenys-tallr-tegnap-az-ovis.html), lapos is lett, persze az biztos töményebb. Ki fogom próbálni így is! BUÉK!
Megjegyzés küldése