Hozzávalók:
400 g világos tönköly liszt
200 g bio margarin
200 g megfőzött, áttört krumpli
1 teáskanál só
1 teáskanál örőlt kömény
10 g friss élesztő
Töltelék:
150 g natúr tofu lereszelve
2-3 evőkanál növényi tejszín
1 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
1 kk himalaya só
1/2 citrom leve
friss kapor
A kapor kivételével a hozzávalókat kézi bot mixer segítségével krémesre összeturmixoljuk, majd a friss, vágott kaporral ízesítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk 3 evőkanál liszttel, 1kk mézzel, 1 dl langyos vízzel kovászt készítünk.
Amikor ez megkel, összedolgozzuk a többi hozzávalóval és egy rugalmas tésztát gyúrunk.
Ha szükséges kevés langyos vizet még hozzáadunk. Meleg helyen kelesszük és amikor duplájára nőtt, háromszor 20 percenként hajtogatjuk.
Hajtogatás után a tésztát 1 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, kisebb négyzetekre vágjuk és megtöltjük a töltelékkel. Kifli formára tekerjük fel, nem hajlítjuk meg.
Tetejüket növényi tejszínnel kenjük le.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése