Szeretném nektek bemutatni és ajánlani akár hús helyett a tönköly fehérjét.
Nem egyezik meg sem állaga, sem íze, összetétele a búzasikértből készült szejtánnal.
A tönköly - fehérje a húsfélék pótlására kiválóan alkalmas gabona fehérje. Fehérje tartalma bármely hús fehérje tartalmánál magasabb.
Aminosav összetétele megközelíti az ember fehérje összetételét.
Könnyen és gyorsan emészthető, nem terheli a gyomrot és a hússal ellentétben rövid időt tölt a bélrendszerben.
Kalória értéke közeli a diabetikus étrendben közkedvelt szárnyas mellfilék kalória értékeihez. Sütéskor, főzéskor térfogata nem csökken.
Természetes élelmiszer, alacsony gluténtartalmú.
Fehérje tartalom: 24%
Rost és ásványi anyag tartalom: 4%
Szénhidrát tartalom: 2,5%
Növényi olaj tartalom: 0.3%
Energiatartalom: 100 g termékben: 120 kcal
Ahol kereshetitek: bioboltokban,
Gyártó: Gecs Géza Tel/fax: +36-46-394-053 ( honlapot nem találtam)
Hozzávalók ( 4 fő részére):
250 g Tönköly fehérje
200 g sárgaborsó liszt
1 kk himalaya só
1 késhegynyi zöld bors
víz
aprított török mogyoró
2-4 db kisebb cukkini
kókusz olaj a sütéshez
100 g sárgaborsó lisztet elkeverjük a sóval, borssal és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
A másik 100 g sárgaborsó lisztbe egyenként megforgatjuk a kb. 0,7 mm -es szeletekre vágott tönköly-fehérjét.
A kókusz olajat felhevítjük. A sárgaborsó lisztben megforgatott szeleteket belemártjuk a masszába és kisütjük mindkét oldalukat a kókusz olajban!
Papírtörlőre szedjük.
A szeletelt cukkiniket kevés kókusz olajon "grillezük", majd utólag sózzuk, fűszerezhetjük tetszőleges zöld fűszerekkel. Az aprított török mogyorót enyhén megpirítjuk, amikor érezni kezdjük az illatát félrehúzzuk a lángról.
Tálaláskor megszórjuk a Cukkini - Tönköly fehérje kompozíciót a mogyoróval és friss, vegyes salátával társítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése