Zöldborsó leves, zöldborsó főzelék, párolt zöldborsó..., nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból.
Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, amely a közelgő ünnepek alkalmából finom vendég kínáló is lehet.
A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a csili tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.
Az őszi főzőtanfolyam egyik sikeres fogása volt, behűtve ajánlom!
Hozzávalók:
400 g zöldborsó megfőzve
100 ml növényi tejszín
1 citrom leve
½ őrölt kömény
1 kk himalaya só
kevés , friss csili apróra összevágva
1-2 szál friss menta összevágva
A megfőtt zöldborsót a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Meleg pitával, pirítóssal, vagy tortillával ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése