Fittanyuka
2013. február 10., vasárnap
Fahéjas Almás Fánk
Farsang idején elengedhetetlen a fánk. Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába..., sajnos.
Az alábbi recept pedig egy kiváló alternatíva és a kalória tartalma messze nem annyi, mint a hagyományos testvérének. Én neveztem el fánknak, mert a kinézete megtévesztette a vendégeimet is:)). Utána sem volt csalódás, mert az íze is finom!
Nem mellékesen ez az édesség élesztő, -tej, -tojás és cukormentes, alakbarát változat.
Hozzávalók:
2-3 db alma
2-3 ek. friss citromlé
1-2 ek. fahéjas nyírfacukor
6 ek. világos tönkölyliszt
víz
csipet himalaya só
1-2 ek. szezámmag
kókusz olaj a sütéshez
Öntet:
200 ml kókusz tejszín
2-3 ek. agave szirup
1/2 kk őrölt fahéj
Összekeverjük az összetevőket.
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat szúrjuk ki, majd vágjuk őket kb. 1 - 1,5 cm vastag szeletekre. Azonnal csepegtessünk rá citromlevet. Ezután szórjuk meg a fahéjas nyírfacukorral, és hagyjuk állni 5-6 percig.
A tésztához keverjük össze a lisztet a vízzel, annyi vizet adjunk hozzá, amíg palacsinta tészta sűrűségű masszát kapunk. Majd keverjük hozzá a szezámmagot.
Forrósítsunk bőséges mennyiségű kókusz olajat egy tapadásmentes edényben.
Tipp: Az almaszeleteket világos tönkölylisztben megforgattam mielőtt belemártottam volna a palacsinta tésztába.
Tehát belemártjuk a palacsinta tésztába őket egyenként és kisütjük a forró kókusz olajban.
Miután aranybarnára sült mindkét oldaluk, konyha törlőkendőre szedjük.
Az öntettel meglocsolva még melegen tálaljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése