Ez a javában mediterrán pástétom a Fittanyuka - Mediterrán főzőtanfolyamon készült és nagy sikert aratott. Télen, nyáron készíthető a fekete olíva bogyóból, karakteres íze magával ragad.
Hozzávalók:
80 – 100 g magozott, fekete olíva bogyó
90 ml olíva olaj
1 evőkanál provansi fűszerkeverék
½ citrom leve
1 evőkanál friss vagy szárított rozmaring
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az üveges olíva bogyóról leöntjük a vizet és az olíva olajjal, citromlével, préselt fokhagymával provansi fűszerkeverékkel kézi bot mixer segítségével alaposan összeturmixoljuk. Javaslom ehhez a krémhez a friss rozmaringot, attól lesz igazán mediterrán az ízvilága! A felaprított rozmaring leveleket utólag adjuk hozzá. Sózni nem szükséges, mert az olíva bogyó eleve sós!
Tipp: Ha valaki sűrűnek, töménynek találja 2-3 evőkanál növényi tejszínnel "lazíthatja". Nagyon finom bruschettával, pirítóssal vendégvárónak, előételnek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése