Fittanyuka
2013. március 20., szerda
Spenót pesztós buci "karamelizált" lilahagymával
Van az úgy, hogy ebédre csak "bekapnánk" egy gyors szendvicset! Ez a recept tippet ad, hogyan lehet egy szendvics nemcsak praktikus, gyors, de egészséges is!
Annyira finom, hogy kérek még kategória:). Ki gondolná, hogy ez a néhány hétköznapi összetevő, mint a lilahagyma, spenót ilyenre is képes. A ropogós bucival pedig egyenesen isteni:)! Kellőképpen felcsigáztam mindenkit, akkor jöhet a recept:
Hozzávalók:
(2 fő részére)
2 db tönköly, teljes őrlésű buci, vagy ciabatta, esetleg bagett
2 db közepes lilahagyma
2 evőkanál kókusz olaj
3 kk kókusz cukor
1 kk himalaya só
Spenót pesztó:
2 maréknyi friss spenót levél
1 cikk fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
1 kk himalaya só
1 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
1/2 citrom leve
200 ml növényi tejszín
1 kk bio mustár
valamilyen, zsenge csíra
A lilahagymát apró kockára vágjuk és a felhevített kókusz olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadunk 1 kk himalaya sót és a kókusz cukrot.
Elkészítjük a spenót pesztót:
A spenót leveleket kissé összetépkedjük és a növényi tejszínnel, olíva olajjal, sóval, citromlével, mustárral összeturmixoljuk, addig amíg krémes állagot nem kapunk. Én szója tejszínt használtam, mert az keveréssel sűrűsödik, nem hígul. Belepréseljük a fokhagymát is, és hozzáadjuk a szezámmagot. Ha igazán pikánssá akarjuk tenni, akkor a szezámmagot enyhén megpiríthatjuk kis lángon egy serpenyőben, zsiradék nélkül.
A tönköly bucikat ketté vágjuk és sütőben 3-4 percig pirítjuk mindkét oldalukat, majd ráhalmozzuk a lilahagymát, pesztót és végül a csírákat. Ideális nemcsak ebédre, hanem akár reggelire, vacsorára is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése