Fittanyuka
2013. április 20., szombat
Nyers Tavaszi tekercs - Curry krémmel
A héten mind olyan ételek receptjeit osztottam meg, amelyek fő összetevői a nyers zöldségek. Egyik oka, hogy az időjárás melegre fordult, ilyenkor kevésbé van szükségünk fűtő hatású ételekre, másrészről pedig elkezdődött a tavaszi méregtelenítés. A zöldségek igazából a legbázikusabb ételek, itt a tavasz éljünk velük! A minap pedig saláta helyett ezt a mártogatós variációt vacsoráztuk.
Hozzávalók:
Mennyiséget nem írok, mert könnyű kiszámítani, hogy hány főre mennyi tekercset szeretnénk készíteni.
Rizslapok
Cukkini,
Uborka
zöldhagyma
petrezselyem zöld
Tehetünk bele még tofut, én tönkölyfehérjét vágtam hosszanti csíkokra és kevés olajon picit megrilleztem őket.
Curry krém:
1-2 kk curry paszta készen
200 ml növényi tejszín ( szója vagy kókusztejszínt javaslom, mert igazán krémes tejszínek)
késhegyni himalaya só
Elkészítése pofon egyszerű:
A rizslapokat leginkább keleti boltokban tudjátok beszerezni, rizs lisztet és vizet tartalmaz csupán.
Annyi vizet melegítünk amennyi ellepi őket, ráöntjük és hagyjuk 5-8 percet állni.
Közben a zöldségeket hosszanti csíkokra vágjuk.
Majd egyenként szétválasztjuk a rizslapokat egy ruhára fektetjük tekercselés előtt és, mint a töltött káposztát ahogy tekerjük, belecsomagoljuk a zöldségeket.
Elkészítjük a krémet:
Curry paszta - szintén keleti boltban kapható, olyat válasszatok amely nem tartalmaz adalékokat, sikerült olyat vásárolnom, amely csak aszkorbinsavval volt tartósítva.
1 kk curry pasztát elkeverünk 200 ml növényi tejszínnel, picit sózzuk, belefacsarjuk a citromlevet és alaposan elkeverjük.
Tálaljuk a tányéron középen elhelyezett krémmel. Vendég kínálónak is ideális.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése