Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. május 31., péntek

Citromos - Gyömbéres - Mézes Zabkocka


Már többször írtam arról, hogy a zabpehelynek mennyi jó élettani hatása van, de az ismétlés sose árt!
Napi szinten fogyasztjuk, ajánlom azoknak akik sportolnak, erősen roboráló, izomépítő hatású.

Tipp:  A zabpehely élettani hatásai:

Gazdag B vitaminban és E vitaminban.
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne,
- Növény létére nagy a fehérjetartalma,
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert,
- Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál,
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén,
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket,
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni,
- A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak
toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
- Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt
nassolni.


Ezt a zabkockát fogyaszthatjátok akár úgy, mint egy müzli,-energia szeletet, reggeli, tízórai gyanánt, vagy nassinak.

Hozzávalók:

400 g kislevelű zabpehely
100 - 150 g pattogtatott amarant
maréknyi mazsola
maréknyi kandírozott citrom héj - kukorica sziruppal, nem cukorral!
1/2 citrom reszelt héja
kevés friss gyömbér reszelve
200 - 250 g méz, vagy agave szirup
250 g olvasztott, bio margarin
1/2 citrom leve

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadjuk a mézet, olvasztott, bio margarint, citromlevet és alaposan összekeverjük. Egy tetszőleges méretű sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és alaposan belenyomkodjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 8-10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 C fokra és kissé megnyitjuk a sütő ajtót és további 10 percig sütjük. Miután kivettük még melegen felszeljük, majd hagyjuk teljesen kihűlni!
Sütis dobozban, vagy légmentesen záródó dobozban , száraz, hűvösebb helyen 7-10 napig fogyaszthatjuk, magunkkal vihetjük, stb.
Video recept is készült, megnézhetitek, hogy készítettük Vikivel, gyerekjáték volt:)








 

Nincsenek megjegyzések: