Fittanyuka
2013. szeptember 28., szombat
Mogyorós "Túrógombóc"
Ez a gombóc egy korábbi receptem újragondolva. Annyiban változott a recept, hogy nemcsak tej,-tojás,-cukormentes, hanem gluténmentes is. Nagyon finom, fogyaszthatjuk desszertként, vagy akár egy ebéd második fogásaként. A gyerekek imádni fogják:)!
Hozzávalók:
150 g köles
80 g nyírfacukor
500 ml növényi tej
50 g bio margarin
1 db citrom lereszelt héja
1/2 citrom leve
késhegynyi őrölt bourbon vanília
"Morzsa":
200 g török mogyoró
3-4 evőkanál kókusz cukor
1 tk bio margarin
A kölest a nyírfacukorral, vaníliával együtt puhára főzzük a növényi tejben. Ha szükséges öntünk hozzá kevés vizet, hozzákeverjük a citromlevet, citrom lereszelt héját és a margarint. Lefedjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Én előző este elkészítem és másnap már csak gombócokat formázok belőle.
A mogyorót megőröljük és a bio margarinon kissé megpirítjuk. Vizes kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk és meghempergetjük a mogyoró "morzsában". Tálalás előtt megszórjuk a kókusz cukorral!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez a mogyorós bunda jó ötlet.
Én mézzel és fahéjjal csináltam a nyírfacukor és a vanília helyett, de nagyon finom volt ígyis a mogyorótól meg a margarintól:) Kicsit tartottam a margarintól, mert hogy túl puha lesz, de az íze miatt megérte. Egy osztàlytársam tetszését is nagyon elnyerte!:)
Megjegyzés küldése