Az alábbi kreálmányomat nevezhettem volna zöldséges pizzának vagy pitének, valahogy a zöldséges süti érdekesebben hangzik:).
Szeretem az olyan ételeket amit ha csak simán alufóliába csomagolok magammal vihetek és akár útközben vagy munkahelyen elfogyaszthatok és még laktató is és természetesen egészséges:).
Nagyon jó ötlet arra , hogy a padlizsán krém nemcsak kenyérre kenhető.
Hozzávalók:
Tészta:
300 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
2 dl víz
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 kávéskanál só
3 evőkanál kókuszolaj vagy bio margarin
Padlizsán krém:
Most a fagyasztott változatot használtam amit még szeptemberben fagyasztottam le, előre lesütve és aprítva.
A krém receptjét itt találjátok!
Feltét:
Fagyasztott zöldborsó
1 kis fej hagyma
1-2 szál sárgarépa
1 db paprika
( A fantáziára van bízva ki milyen zöldséget tesz rá. )
szárított majorana
Nagyon egyszerű és gyors az elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pár percig a hűtőben pihentetjük, majd kb. 0,7-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük, erre kenjük a padlizsán krémet, majd a felaprított hagyma karikákat, paprikát, reszelt sárgarépát, zöldborsót rakjuk, tetejét megszórjuk a szárított majoránnával , előmelegített sütőben kb. 180 fokon 25 percig sütjük.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése