Mivel szezonja van, a piacon vásárolgatva, nem bírtam ki, hogy ne vigyek haza egy csomaggal. Leginkább a zöldet szeretem, mert abban sose csalódtam, míg a sárgából már párszor bevásároltam, olyat amely nagyon " fás" volt.
A spárgának egyébként is nagyon erős a tisztító hatása, ugyanis vízhajtó. Nagyon jó hatással van a vesékre és kitűnő karcsúsító fogások készíthetőek belőle, persze ha kellőképpen odafigyelünk, hogy milyen mártást készítünk mellé.
Hozzávalók:
500 g friss, zöld spárga
Citromos - Fokhagymás mártás
2 kávéskanál vega mix
1 csapott kávéskanálnyi tengeri só
2 evőkanálnyi bio főző margarin
3 evőkanál zabliszt
125 ml szója tejszín
1,5 dl növényi tej
1/2 citrom leve
1 szál új fokhagyma
1-2 cikk fokhagyma
A spárgát alaposan megmossuk, a végeit levágjuk ( nem a fej részét), és újjnyi vegamixes vízben roppanósra pároljuk, a tetejére egy evőkanálnyi margarint dobunk! Fontos, hogy ne főzzük szét! Gyorsan puhul, ezért én villával teszteltem, hogy ne legyen nagyon puha. Majd szűrő kanállal kiemeljük a vizéből, nem dobjuk ki, mert ez lesz a mártás alapja. Az alaplevet visszatesszük a lángra.
A zablisztet csomómentesre elkeverjük a tejjel és a szója tejszínnel, majd amikor az alaplé főni kezd hozzá öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Majd hozzá keverjük még az egy evőkanálnyi margarint. Belepréseljük a fokhagymát, beleszórjuk a felaprított újfokhagyma szárát, ha szükséges még sózzuk ízlés szerint. Belefacsarjuk az 1/2 ctrom levét. Készen is van!
Én önmagában ettem a mártással. A kislányomnak főztem hozzá teljes kiőrlésű tönköly kagylótésztát. Könnyű, karcsúsító fogás, akár még ezzel a tésztával is!
1 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik!
Még sosem készítettem spárgát, de úgy látom, eljött az ideje, hogy kipróbáljam. :-)
Megjegyzés küldése