Az első böjti napomat ezzel a zöld turmixszal indítottam.
A zöld ízeket a sárgarépával enyhítettem, finomítottam.
Helytelen amikor a zöldségeket gyümölcsökkel vegyítjük, annak sajnos erjedés a vége.
Többen kérdeztétek, hogy ihatjátok-e a leveles zöldségeket például banánnal turmixolva!?
Helytelen társítás, egyetlen kivétel van : az alma, amely a gyümölcsök prototípusa.
Például az almát céklával, sárgarépával, zellerrel lehet.
De a magas cukortartalmú banán, még önmagában is erjed, nemhogy zöldségekkel!
Lékúránál is érdemes minimálisra szorítani a gyümölcs levek fogyasztását is, mivel, mint már írtam erjednek cukortartalmuknál fogva, továbbá a gyümölcscukor is cukor és ugyanúgy tápláléka a candida gombáknak és a rákos sejteknek is!
Ha fogyasztunk gyümölcs levet, frissen préseltet a kúra alatt, akkor is vízzel hígítva és ilyenkor is érvényes a gyümölcs fogyasztásra vonatkozó szabály, hogy reggel, délelőtt fogyasztjuk, lehetőleg önmagában, nem más fajta gyümölcsökkel (zöldségekkel) keverve.
Ha magas a cukortartalom akkor erjedésgátló fűszereket használunk: fahéj, gyömbér, eredeti vanília.
A zöldeket érdemes az édes gyökér zöldségekkel édesíteni, mint például a cékla, sárgarépa!
Hozzávalók:
10-20 dkg friss spenót
3-4 szál répa
4-5 szál zeller zöldje
2 cikk fokhagyma
1/2 citrom leve
késhegynyi zöld őrölt bors
3 evőkanál hidegen sajtolt lanmag olaj
400-500 ml víz
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése