Fittanyuka
2013. január 7., hétfő
Nyers Csokipuding
Ez a recept lett a kedvencem, mert amellett, hogy enzim gazdag, nyers desszert, rendkívül gyorsan elkészíthető. A főzött pudinggal mindig az a problémám, hogy soká hűl ki. Ez azonnal fogyasztható!
Hozzávalók:
2 főre
1 db avokádó
4 teáskanál bio kakaópor
2 dl növényi tej, vagy víz ( ezt rátok bízom, hogy nyers növényi tejjel készítitek, vagy dobozos tejjel).
1/2 teáskanál stevia por
1 teáskanál agave szirup vagy méz
késhegynyi fahéj vagy bourbon vanília
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál friss citromlé
A megtisztított, kimagozott avokádót alaposan összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Azonnal szervírozható. Én megszórtam dekoráció gyanánt kevés pattogatott amaranttal.
Többen kérdeztétek emailben és a facebook oldalon, hogy mivel helyettesíthető a hasonló nyers krémeknél az avokádó?!
Természetesen lehet banánnal is, de mivel fontosnak tartom a helyes ételtársítás " szabályait" és előnyben részesítem az alacsony cukortartalmú gyümölcsöket ezért inkább az avokádót javaslom. Vagy ha mégis banánnal készítitek akkor vegyétek figyelembe a magasabb cukor tartalmat és annál kevesebb édesítést használjatok. Továbbá még fontosabbá válik az erjedésgátló fűszerek használata. Ebben az esetben tegyetek több fahéjat, vagy bourbon vaníliát!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon finom lett! Pedig szkeptikus voltam! R.
Megjegyzés küldése