Fittanyuka
2013. március 24., vasárnap
Spenótos Gödöle
Ezt a receptet már rögtön ajánlom is a húsvéti ünnepi asztalra. Egyszerűségében a nagyszerűsége. Fogyasztható zöld salátával, de köretként is megállja a helyét, hidegen,-melegen egyaránt.
Kukorica darából készül, tehát gluténmentes fogás. Az eredeti recept krumplit is tesz bele, de ez élettanilag nem igazán előnyös, így könnyebben emészthető, könnyebb fogás.
Hozzávalók:
4 fő részére
250 g kukorica dara
250 g friss spenót
2 cikk fokhagyma
1-2 kk himalaya só
1 evőkanál kókusz olaj
A kukoricát háromszoros mennyiségű vízben 1 kk sóval, állandó keverés mellett puhára főzzük.
A megtisztított spenót leveleket, 1 evőkanál kókusz olajon, sóval, megfonnyasztjuk, bele préseljük a 2 cikk fokhagymát. A spenótot összekeverjük a főtt kukorica darával. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés olajjal és egy evőkanál segítségével tojásdad alakú " galuskákat" szaggatunk. Előmelegített sütőben 150 C fokon 20 percig sütjük.
Tavaszi zöldekkel tálaltam: ruccola, medvehagyma vagy lehet galambsaláta, jégsaláta, stb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése