Fittanyuka
2013. május 26., vasárnap
Meggyes - Márvány Muffin
Újabb szülinap, Viktória már hat éves:)! Mivel májusi gyerek ezért szinte mindig a szülinapi zsúron a nagy kedvence az Eper a főszereplő!
Eper torta, eper fagyi volt most is repertoárban. Emellett még sütöttem meggyes, márványos muffint, amit majszolgattak és útravalónak is tettem a kis vendégeknek a torta mellett.
Gyorsan elkészíthető és tej,-laktóz,-tojás,-cukormentes.
Az alábbi kollázs képeken próbáltam szemléltetni a lépéseket.
Először egy alap tésztát készítünk:
Hozzávalók: 12 db muffin
250 g világos tönköly liszt
6 evőkanál kókusz olaj
100 g nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi bourbon vanília
friss, vagy fagyasztott, magozott meggy
3-4 evőkanál bio kakaó por
400 ml víz vagy növényi tej
100 g étcsokoládé és egy evőkanálnyi bio margarin a bevonáshoz.
Először a lisztet, nyírfacukrot, sütőport, vaníliát, citrom héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókusz olajat, vizet, vagy növényi tejet és robot gép segítségével alaposan összedolgozzuk. A tésztát ketté választjuk és az egyik feléhez, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kakaó port.
Muffin sütő üregeit kibéleljük muffin sütőpapírral és rétegezve kanalazzuk a tésztát: egy kanál kakaós tészta, közepébe egy meggy szem, rá egy kanál sima tészta, végén egy fogpiszkáló vagy tű segítségével összekavarjuk, márványosítjuk és előmelegített, légkeveréses sütőben 180 C fokon, 25 percig sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből végezzünk szúrópróbát!
Miután kihűltek a muffinok, víz gőz felett a magas kakaótartalmú étcsokoládét, a bio margarinnal együtt megolvasztjuk, állandó keverés mellett és a muffinokra csorgatjuk. tetszőlegesen díszítjük.
Lépések képekben:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Tényleg szülinapdömping...
Nagyon sok boldog születésnapot a leányzónak. :)
Az én Kisfiam holnap lesz 1 éves, én is tej-, tojás- és cukormentesen sütöttem! Kipróbálom a muffinodat, nagyon tetszik! És persze nagyon boldog szülinapot kívánok! :-)
Megjegyzés küldése