Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. november 24., csütörtök

Fittanyuka Karácsonyi NYEREMÉNYJÁTÉK: Egészséges süti ajándékozás!

Hamarosan itt a Karácsony és a finom, ünnepi sütemények ideje.
Még jobb, ha ezek a sütik nemcsak finomak hanem EGÉSZSÉGESEK is!



Ha szeretnél karácsonyra, az ünnepi asztalra ezekből a süteményekből akkor nem kell mást tenned, mint:

..Részvétel:

Legyél a Fittanyuka – Lúgosító ételek oldalát lájkoló és megosztó tagunk, így elsőként értesülsz a gyorsan,

Egyszerűen elkészíthető lúgosító étel-, süti,- receptekről, egészséges tortákról,

(tej,-tojás,-cukor,- gluténmentes változatban is, adalékanyagok, fehér liszt nélkül!).




Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor természetesen elég, ha megosztod az oldalt ismerőseidnek, így te is részt veszel a nyereményjátékban!





 

Nyeremény: Összesen 6 kilogramm édes, EGÉSZSÉGES APRÓSÜTEMÉNY,

(tej,-tojás,-cukormentes, bio összetevőkből), ünnepi díszítéssel: 27.000.-Ft.-értékben!


A nyeremény küldésének a díját Magyarország területén belül mi álljuk!

 




 

Sorsolás: Három sorsolás lesz:




1. Első sorsolás akkor indul, amikor az oldal eléri a 300 lájkot!

Határidő: 2011. december 1.

Amikor elérte a tagok száma a 300-at, kisorsolunk: egy főt, aki nyer: 1-szer 1 kilogramm, 4500.-Ft értékben:

Egészséges Karácsonyi Aprósüteményt!


2. Második sorsolás akkor indul, amikor az oldal eléri a 400 lájkot!

Határidő: 2011.december 14.

Amikor elérte a tagok száma a 400-at, kisorsolunk:

Kettő főt, akik nyernek: 2-szer 1 kilogramm 9000.-Ft értékben, Egészséges Karácsonyi Aprósüteményt!


3. Harmadik sorsolás akkor indul, amikor az oldal eléri az 500 lájkot!

Határidő: 2011. december 20. (hogy még időben odaérjen a karácsonyi asztalra a sütemény)

Amikor elérte a tagok száma az 500-at, kisorsolunk:

Három főt, akik nyernek: 3-szor 1 kilogramm 13.500.-Ft értékben, Egészséges Karácsonyi Aprósüteményt!



Amennyiben az első sorsolás időpontjáig (2011. december 1.) nem éri el a Fittanyuka – Lúgosító Ételek oldal a 300 lájkot,

A nyeremény nem vész el, csupán a második sorsolásig halmozódik!

Tehát 2-szer 1 kilogramm sütemény helyett, összesen 3 kilogramm süteményt sorsolunk ki, három nyertesnek!

Ha nem teljesülnek a lájkok a második időpontig sem, akkor a nyeremények a játék időtartamának a végéig halmozódnak,

És a játék végén kerülnek kisorsolásra (2011. december 20.)


A nyertesek nevét kiírjuk a Fittanyuka facebook üzenő oldalára és emailben is értesítéstjük!

Lehetőség van egyéni igények figyelembe vételére is.

Például: a nyertesek közül valaki glutén vagy cukormentes süteményt szeretne, kívánságát természetesen teljesítjük!

 
Adatvédelem: A nyertesek nevét és email címét csupán az egyeztetés céljára használjuk. Utána törlésre kerülnek.

 

Induljon a lájkolás és a megosztás!






Sok szerencsét Mindenkinek!

Fittanyuka



Fittanyuka - lúgosító ételek a facebookon








                                                                                          





2011. november 20., vasárnap

Dióval töltött cannelloni


A mediterrán ételek hangulatában készült az alábbi tésztás étel.
A csőtésztát sok mindennel megtölthetjük, paradicsomos mártás helyett készíthetjük növényi tejszínnel is.
A töltelék jelen esetben a dió, de finom  még mandulával, vagy más olajos maggal.


Hozzávalók:

200 g cannelloni tészta ( egy doboznyi)
250 ml paradicsom szósz
100 g darált dió
1 kk himalaya só
1 kk szárított bazsalikom
2 cikk fokhagyma
4 evőkanálnyi hidegen sajtolt olíva olaj
2 evőkanál kukorica keményítő
darált fenyő mag ( parmezán gyanánt)
kevés bio margarin



Két evőkanálnyi olíva olajon a préselt fokhagymát enyhén megpirítjuk, felöntjük a paradicsom szósszal, hozzáadjuk a darált diót is, sózzuk és  forrásig főzzük.
 A kukorica keményítőt 2 evőkanálnyi hideg vízzel simára keverjük és hozzáöntjük a szószhoz.
Megszórjuk a bazsalikommal és ha szükséges még fűszerezzük.
Egy tűzálló tálat enyhén kiolajozunk, a cannellonikat egyenként egy kis kanál segítségével megtöltjük. 
( nem egy hálás feladat:). 
A töltött cannellonikat egymás után lerakjuk a tűzálló tálba, margarin forgácsokat teszünk a tésztára és ráöntjük a paradicsomos szószt. 
Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 180 C fokon, 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10-15 percig sütjük tovább. 
Amikor elkészült darált fenyő maggal tálaljuk, vagy megszórhatjuk növényi sajttal is.
Zöld salátát fogyasszunk mellé.




Fittanyuka / Lúgosító ételek a facebookon


2011. november 6., vasárnap

Csőben sült brokkoli - Pirított gabona " sonkával"



Ez egy nagyszerű és egyszerű étel, kiváló választás a rohanó hétköznapokban.
Tápláló és laktató, mindez együtt  ebben a lúgosító főételben.

Hozzávalók:

1 közepes fej brokkoli,
200 g gabona sonka ( más néven gabona gömböc)
300 ml növényi tejszín
1-2 kávéskanálnyi himalaya só
1 zöldségleves kocka
késhegynyi őrölt szerecsendió
1 cikk fokhagyma
3 evőkanál kókusz olaj
2 evőkanál kukorica vagy burgonya keményítő
1 evőkanálnyi bio margarin


A brokkolit rózsáira szedjük és 3-4 dl vízben a leves kockával együtt félpuhára pároljuk.
A gabona sonkát vékony csíkokra vagy kockára vágjuk és a felhevített kókusz olajon enyhén megpirítjuk.
A növényi tejszínben csomómentesen elkeverjük a kukorica keményítőt, belepréseljük a fokhagymát, sózzuk és fűszerezzük a szerecsendióval.
A brokkoli rózsákat kiszedjük, lecsöpögtetjük és a zöldségleves alaplébe öntjük a fűszerekkel és a keményítővel elkevert tejszínt.
 Lassú tűzön, keverés mellett besűrítjük.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk és a brokkoli rózsákat sorban lerakjuk, majd ráhalmozzuk a pirított gabona sonkát és felöntjük a tejszínes alappal.

Tipp: tetejére reszelt növényi sajtot szórunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig készre sütjük.
Salátával, kölessel, barnarizzsel ajánlom fogyasztani.
Tálalás előtt meglocsoltam egy kevés hidegen sajtolt tökmagolajjal.




 

2011. november 2., szerda

Fittanyuka - Biocsemege Főzőtanfolyam Program


Kitűztük a Fittanyuka - Biocsemege új főzőtanfolyam időpontjait!

Készült egy mini piackutatás, hogy milyen ételek, sütemények elkészítését
szeretnétek elsajátítani a lúgosító étrend keretin belül?!

Nos nektek  a következő témákra esett a választásotok:

1. Hagyományos ízek - hétköznapi ételek:
Sokszor az egyszerűbb a legfinomabb, ezzel egyetértek, viszont az alapanyagokat nemárt átgondolni, megreformálni: az egészséges is lehet finom-, házias-, magyaros-, ízletes!

2. Sok anyuka szeretné a kisgyermekét egészségesen táplálni,
 - sok anyukának fej törést okoz, hogy milyen egészséges reggelit, fő ételt, tej,-tojás,-cukormentes finomságot készítsen gyermeke számára.
Az egészséges táplálkozást nem elég - elég korán kezdeni, ebben szeretnénk segíteni az anyukáknak!


3. Nem utolsó sorban vészesen közeleg a Karácsony!
 Az Ünnepek egy jó alkalom arra, hogy elkápráztassuk a családunkat, sok Egészséges Finomsággal, hogy az ünnepeket ne a rossz közérzet és a súly gyarapodás kövesse!

Akár ajándékozz Főzőtanfolyamot Karácsonyra..


Várjuk jelentkezéseiteket mindhárom témakörben az alábbi elérhetőségeken:

Tel: 30/479-2765
email: pemy2009@gmail.com

A jelentkezőkből 1 fő kisorsolásra kerül akinek ingyenes a részvétel!

Az első időpontra: 2011.11.12. szombat,
a jelentkezési határidő:
2011.11.10!








Fittanyuka - Lúgosító ételek a Facebookon
















Mindhárom témában várjuk a jelentkezéseiteket, a megadott elérhetőségeken

2011. október 30., vasárnap

Narancsos Amarant golyók






Mostanság előtérbe kerültek a nyers édességek, desszertek. 
Magas beltartalommal rendelkeznek, viszont vigyázzunk
 a cukortartalmukkal. Mert az aszalt gyümölcsök valóban egészségesek, alkalmazhatóak a 
lúgosító étrendben is mértékkel, de rendkívül magas a gyümölcscukor tartalmuk.
Ne fogyasszunk sokat és nagy mennyiséget belőlük, mert a gyümölcscukor is erjed és könnyen táptalajt ad
a bennünk élősködő gombáknak, mikrobáknak.

Az alábbi bonbonok fő összetevője a rendkívül magas ásványianyag tartalommal rendelkező azték gabona, az  amarant, kihagytam az aszalványokat.

Életmód tipp:

A különböző amarántfajták magjainak átlagos fehérje-, zsír-, rost- és ásványianyag-, valamint az esszenciális aminosavak közül a lizintartalma (izom építésben és regenerációban szerepet játszó aminosav) nagyobb, míg a szénhidrát tartalma kisebb a hagyományos gabonaféléknél. 
Az amarant mag lisztje a búza lisztnél kétszer-háromszor több lizint, ötször több vasat, hétszer több kalciumot, négyszer több cinket tartalmaz, s nagy a magnézium tartalma is  Magnézium tartalma azért is figyelemre méltó, mert a magnézium egyike azoknak az anyagoknak, amelyek az infarktus megelőzésében szerepet játszanak.
A vitaminok közül az amarantmag jó riboflavin,
niacin- és tokoferolforrás. 
Karotint nem, viszont a többi gabonaféléktől eltérően aszkorbinsavat tartalmaznak.
A mag zsírtartalma az emberi szervezet számára előnyös telítetlen zsírsavakban gazdag.
Az amarantmag fő szénhidrát komponense a gabonafélékhez hasonlóan a keményítő. 

Az amarant őrleménnyel készített ételek és termékek fehérje-, élelmirost- és ásványianyag tartalma mindig nagyobb, mint a kizárólag búzalisztből készített termékeké.
A kipattogatott amarantmag igen kellemes, enyhén pörkölt ízű termék, kiválóan alkalmas reggeli müzlikhez adagolva, tejjel elkeverve.  

Recept ötlet : ladybird magazin.


Hozzávalók: 12 db

50 g pattogatott amarant
3 evőkanál agávé szirup
50 g mogyoró vagy mandula liszt
késhegynyi őrölt gyömbér
1/2 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
1-2 evőkanál pálma vagy kókusz olaj

Díszítés: 20 g pattogatott amarant, kandírozott, vagy szárított narancs héj.


Elkészítése rendkívül egyszerű: az alapanyagokat egy keverő tálban alaposan összedolgozzuk, a hűtőbe pihentetjük minimum 30 percet. Majd vizes kézzel golyókat formázunk és a maradék pattogatott amarántban meghempergetjük. 
Szárított, kandírozott narancs héjjal díszítjük. 








 















Új ízek és formák - Egészséges Torták


Fahéjas - Aszalt szilva torta
(Tej,-tojás,-cukormentes)





Őszibarack - Sárgabarack torta
(Tej,-tojás,-cukormentes)
Szív forma


Bounty: Kókusz-Csokoládé
(Tej,-tojásmentes,- tisztán növényi, -bio összetevőkből,-nádcukorral)
Cukor,-gluténmentes változatban is!


Sacher Torta
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is!




Mandula krémmel töltött Csokoládé
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is.
Zila formában: minden szelet egyenként töltve!




Csokis Mogyoró Torta
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is!





Mogyoró torta
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is!





Kókusz Torta
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is!



Citrom Torta
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is!






" Téli" Narancs Torta
( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is!



Grillázs dió torta

 ( Tej,-tojásmentes, tisztán növényi,-bio összetevőkből, - nádcukorral).
Cukor és gluténmentes változatban is
Cukormentes változatban grillázs nélkül!





2011. október 23., vasárnap

Fittanyuka főzőtanfolyam 1. - Kezdjük az alapoknál


Nagyon jól sikerült az első Fittanyuka - Biocsemege főzőtanfolyam Szegeden.
Nagyon ügyesek voltak a lányok: nyitottak, szorgalmasak és elég éhesek ahhoz, hogy a végén
elfogyasszák az öt fogásos vacsorát.



Kezdjük az alapoknál: Mi is a Lúgosító életmód, melyek a fő szempontok a táplálkozásban?


...előkészületek az Édesburgonya  - krémleveshez


.. mi is következik??






..következett a köleses Mediterrán Töltött Padlizsán


...a várva várt desszert: Márvány kuglóf -  Mandula habbal


elkészültünk..





Vegyes Zöldsaláta: Madársaláta - ruccola - radiccio: mogyoró olajjal és alma balzsam ecettel.


..desszert: tej,-tojás, cukormentes és alacsony szénhidrát tartalmú..




Az első  főzőtanfolyam fő témája a köles, amely egy rendkívül értékes , lúgosító gabona,
más néven  " Arany gabona".
Ezért szinte mindegyik  fogásban szerepelt.

Íme a menü:




Mediterrán Töltött Padlizsán,

Vegyes Zöldsaláta: (ruccola, madársaláta, radiccio) - mogyoró olajos dresszing

Desszert: Mandulás - Csokoládé " márvány " kuglóf   - Mandula habbal


Még jelentkezhettek a következő kezdő csoport időpontjára: (2  szabadhely)!
2011.10.29. délután 14 órakor.


..még több fotó a főzőtanfolyamról a:  Fittanyuka - Lúgosító ételek / facebook


2011. október 17., hétfő

Sütőtök Kókuszos - Rizzsel Töltve


 
Kiváló őszi étel, a gyerekek ( és felnőttek ) kedvence, az édeskés sütni való tök.
Életmód tipp: A sütőtök remek ellenszere a megfázásból eredő gyulladásoknak, petefészek és húgyhólyag-gyulladásnak, prosztata problémáknak, allergiás tüneteknek, bõrpanaszoknak, a máj működését pedig serkenti, látás zavarokra is kiváló, mindezek felett kisimítja a narancs bőrt.


A növény húsa - amint azt a sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, A-, C- és B-vitaminokban.

Ebben az időszakban vétek lenne kihagyni, viszont sokszor unalmas az önmagában megsült tököt kanalazni.
Fantasztikus főételként vagy köretként is tálalhatjuk.
Ebben a formában megtartja egészség védő  - lúgosító hatását ez a nagyszerű növény.


Hozzávalók:

1 db közepes nagyságú, hosszú sütőtök
100 g jázmin vagy basmati rizs
1 kávéskanál himalaya só
1 kis fej vörös hagyma
késhegynyi örőlt fehér bors
késhegynyi édes curry
2 evőkanálnyi kókusz olaj
1 evőkanálnyi vegamix
200 ml kókusz tejszín
növényi sajt a tetejére


A tök tetejét hosszában levágjuk, majd a  közepét, magházát kikanalazzuk és meghagyva egy
1,-1,5 cm-es réteget, a tök húsának többi részét is kikanalazzuk.
A tetejét zöldség hámozó segítségével lehéjazzuk, felkockázzuk.
A sütőtök alját vékonyan levághatjuk, hogy ne boruljon, billegjen.
Majd előmelegített sütőben, 180 C fokon, alufóliával letakarva félpuhára sütjük.
A hagymát felaprítjuk és a felhevített kókusz olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kikanalazott és felkockázott tök húsát.
Sózzuk és fűszerezzük a fehér borssal, curryvel, kevéske vizet öntünk hozzá és puhára pároljuk.
A rizst kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben szintén megfőzzük.
A puhára párolt sütő tök húsára ráöntjük a kókusz tejszínt és forrásig hevítjük.
Ha túl híg a tejszínes tök akkor sűríthetjük egy kávéskanálnyi étkezési keményítővel.
A rizst is hozzáadjuk a tejszínes tök ragunkhoz.
A félpuhára sült tököt kivesszük a sütőből, az üregébe betöltjük a rizses  - kókusz tejszínes tölteléket. Tetejét megszórjuk enyhén, reszelt olvadó növényi sajttal és visszahelyezzük a sütőbe további 15 percre.
Tálalás előtt meglocsoljuk tökmag olajjal.
Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy köretként, hidegen- melegen.

2011. október 10., hétfő

" Tejszínes " Karfiol - leves


Újra elérkezett a leveses hónapok ideje, amikor jól esik egy lélekmelengető leves.
Természetesen nagyon nem mindegy, hogy mi van a levesben:)?!
Mivel elkezdtük a felkészülést az őszi böjtünkre, kiváló választás akár ebédre vagy vacsorára az
alábbi recept.
A jó hír, hogy a leveseket a böjt alatt sem kell mellőznünk, a legjobb módja az
éhség elűzésének.
Speciális böjti leveseket itt találtok.
Kísérletezzetek bátran, a fontos szempont, hogy az összetevők a lúgosító zöldségek legyenek, mellőzzétek
az ízfokozókkal teli leves porokat, ételízesítőket, használjátok a bio megfelelőiket.




Hozzávalók:
(4 fő részére)

1 db kis fej karfiol
3-4 db krumpli
200 ml növényi tejszín ( kókusz tejszín )
1 db bio zöldség leves kocka
 1 kávéskanálnyi kukorica keményítő
2 kávéskanálnyi himalaya só
1,5 l víz
rózsa bors
4 evőkanálnyi tökmag
2 evőkanál olíva olaj, vagy kókusz olaj
friss petrezselyem zöldje

A karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit lehéjazzuk, majd kockákra vágjuk és az olajon enyhén megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a vízzel, leves kockával együtt a lassú tűzön puhára főzzük.
A növényi tejszínt csomómentesen elkeverjük a keményítővel és hozzáöntjük a leveshez, meglobbantjuk.
Tálaláskor meghintjük a nyers tökmaggal és az aprított petrezselyem zölddel, frissen darált
rózsa borssal megszórjuk.




fittanyuka közösség a facebookon

2011. október 3., hétfő

2011. szeptember 25., vasárnap

Rakott póréhagymás - köles



Az alábbi recept is kitűnő példa arra, hogy ezt a semleges ízű gabonát: a kölest, milyen sokféleképpen elkészíthetjük.
 Ahogyan az ezt megelőző poszt is példázza, még tortát is süthetünk belőle.

Beltartalami értéke és ásványianyag tartalma rendkívül magas, gluténmentes, könnyen emészthető és nagyon jól lúgosítja a szervezetet, nem utolsó sorban: szénhidrát tartalma is alacsony!



Hozzávalók ( 4 fő részére ):

125 g köles
1/2 kávéskanálnyi himalaya só
1 db zöldség leves kocka
1 evőkanálnyi bio margarin

1 nagyobb szál póréhagyma
3 evőkanálnyi kókusz olaj
250 ml növényi tejszín ( én tönköly tejszínt használtam )
1 kávéskanálnyi kukorica keményítő
késhegynyi örőlt zöld kardamon
2 cikk fokhagyma
1 kávéskanálnyi himalaya só
1,5 dl víz

200 g tönköly fehérje ( készen kapható, állaga, színe a fehér húsokhoz hasonló ),
Kevés növényi sajt a tetejére

Tipp: A tönköly fehérje rendkívül gazdag növényi fehérje forrás.
Szintén könnyen emészthető és növényi eredete lévén nem hagy méreganyagokat maga után a szervezetben ( a hússal ellentétben ).

Fehérje tartalma: 24 %
Rost és ásványianyag tartalma: 4%
Szénhidrát: 2,5 %
Növényi zsírtartalma: 0,3 %
Energia 100 g-ban: 120 Kcal



A kölest alaposan megmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben a leves kockával és a sóval együtt puhára főzzük, miután levettük a lángról belekeverjük a margarint.

A póréhagymát felkarikázzuk és a kókusz olajon a fűszerekkel párolni kezdjük, majd hozzáöntünk 1-1,5 dl vizet és puhára főzzük.
A növényi tejszínben a kukorica keményítőt elkeverjük és hozzáadjuk a póréhoz, majd belepréseljük a fokhagymát. Addig keverjük amíg besűrűsödik.

A tönköly fehérje tömböt vékony szeletekre vágjuk és kevés olajon teflon edényben mindkét oldalukat megpirítjuk.


Tipp: Szórjuk meg frissen örőlt rózsa borssal!

Egy tűzálló tálat kevés margarinnal kikenünk és a köles alapot beleöntjük, erre rétegezzük a tönköly szeleteket, majd ráöntjük a tejszínes póréhagymát.
Tetejére kevés növényi sajtot reszelünk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 15-20 percig sütjük.

Friss salátát ajánlok hozzá!






Fittanyuka közösség a facebookon



2011. szeptember 16., péntek

Köles - Barack torta / az ország tortája 2011 - megreformálva /



Zila tortaformában

Tej,-Tojás,-Gluténmentes
( kérésre : Nád,- vagy nyírfacukorral )

                                                                       Rendelhető: www.fittanyukasuti.hu





2011. szeptember 6., kedd

Sárgarépás, kukorica - tészta saláta


Nemrégen fedeztem fel a kukoricából készült tésztákat és nagyon finomnak, ízletesnek találtam őket.
Másrészt sokkal könnyebben emészthető és azok számára is jó megoldás akik glutén - érzékenyek, vagy szénhidrát szegény diétán vannak. Természetesen a kukorica tésztából is csak mértékkel
A fenti saláta melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.


Hozzávalók ( 4 fő részére ):

250 g penne kukorica tészta
1 szál sárgarépa
1/2 fej zeller
200 ml növényi tejszín
1 cikk fokhagyma
1 evőkanál kókusz olaj
1 evőkanál szezámmag
1 kávéskanálnyi himalaya só
késhegynyi rózsa bors
friss petrezselyem zöld

A kukorica tésztát enyhén sós vízben  puhára főzzük. A zellert nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A répát csíkokra vágjuk, vagy speciális  zöldség szeletelővel szalagokat szelünk ki.
A felhevített kókusz olajon  enyhén megpirítjuk a szezámmagot.
A növényi tejszínt összekeverjük a sóval, rózsa borssal, préselt fokhagymával.
A leszűrt tésztát beleforgatjuk a kókusz olajban megpirult szezámmagba és ráöntjük a fűszerekkel elkevert növényi tejszínt.
Tálalás előtt megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel.



fittanyuka közösség a facebookon

2011. szeptember 3., szombat

Köleses Barack Torta



Tej,-Tojás,-Cukor,-Gluténmentes 
( ország tortája 2011 - hagyományos formában )


...rendelhető



fittanyuka közösség a facebookon